Recruitment

Samantha Nuninga

Samantha Nuninga

Heilige Boontjes

Samantha Nuninga is in 1997 begonnen met werken op een grote school in Rotterdam West. Daar heeft ze 22 jaar met veel plezier gewerkt, met name in de bovenbouw. Eerst als groepsleerkracht, later als bouwcoordinator in het middenmanagement. Min of meer toevallig belandde ze in 2016 bij Heilige Boontjes en begon daar meteen enthousiast als vrijwilliger. Dit werd al snel een dag per week en in 2018 maakte ze de overstap vanuit het onderwijs naar coach bij Heilige Boontjes. 

Bij Heilige Boontjes werken ze 9 maanden lang met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, om hen de tools te bieden zodat ze (weer) aan het werk of naar school kunnen en willen. Dat doen ze door te werken in het Grand Cafe. Zo leren ze direct arbeidsvaardigheden en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. In januari 2022 nam ze als directeur het stokje over van de oprichter, Rodney van den Hengel.

Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Samen met “kansarme” (blijft een fout woord!) jongeren talenten (her)ontdekken en vanuit motivatie en zelfvertrouwen starten aan iets nieuws vindt ze het mooiste wat er is!