Over Niels

Een ervaren en nieuwsgierige professional binnen het domein van digital, content en marketing. Al meer dan 15 jaar werk ik samen met vele A-merken, nu als zelfstandig ondernemer (Vonkline) en daarvoor aan bureauzijde (Entopic).

Als interim specialist, sparringpartner of projectmanager verbind ik actuele inzichten, digitale routes en mogelijke stappen aan de doelstellingen van organisaties.

De afgelopen 15 jaar heb ik alle digitale kansen en verschuivingen van dichtbij meegemaakt. In mijn rol bij het digitale bureau Entopic heb ik vele organisaties mogen helpen bij het vinden van de juiste richting en bij het geven van invulling aan deze route.

Vanuit Drenthe, via West-Friesland ben ik bij de start van mijn volwassen leven in Amsterdam terecht gekomen. Naast doctorandus in Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit heb ik eerder ook mijn HBO afgrond voor de studie Marketing, communicatie en management aan de HvA.

Het begint bij een vraag, zoals:

Hoe krijg je online momentum? Zitten we op het juiste digitale spoor? Hoe richten anderen het contentteam eigenlijk in?

Deze vragen worden vaak aan me gesteld. En zo kom je samen tot de juiste route in het complexe online landschap. In mijn ruim 15 jaar in de digitale sector heb ik samengewerkt met meer dan 100 verschillende organisaties en nog meer online specialisten. Dus cases en voorbeelden genoeg en daarbij een gezonde visie om samen de volgende stap te zetten.

Vaardigheden

Digital communication Content marketing Team management Marketing Interim online Customer Loyalty/ Retention Customer Journey CMS Webmarketing strategy Commercial strategy Project owner Digital Transformation B2B

Talen

Nederlands (Moedertaal of tweetalig)
Engels (Professionele werkvaardigheid)

Projecten en ervaring

HelloMaaS

Digitaal commercial lead

Ingestapt als interim Digital Lead bij HelloMaaS, een Nederlands Amerikaanse startup die Marketing as a Service biedt: freelancers die via een online platform maatwerk marketing leveren voor een fixed fee.
Verantwoordelijk voor scherpere propositie, nieuwe focus op commerciële kansen, de flinke groei in het netwerk van corporate prospects en de basis leggen voor grote accounts.

Entopic

Managing Director

Dagelijkse leiding aan online content bureau. Verantwoordelijk voor groei in digitale sector met de diensten detachering, advies, creatie en near sourcing. Werkzaam voor top 500 opdrachtgevers met een dynamisch team van 80 vaste professionals en ruim 50 freelancers.
Betrokken als Senior consultant bij vele grote projecten.

Entopic

Sr digital consultant

Verantwoordelijk voor digitale projecten bij verschillende organisaties (oa. Staatsloterij, Mercedes, KPN, KLM, ABN-Amro, NUON, BMW, Rabobank, ING, Transavia, Rituals, Rijksoverheid, Hogeschool Utrecht, Erasmus Universiteit en meer).